İletişim:

0850 360 55 34
[email protected]

Ankara Merkez Ofis:
BOSB 55.Cadde No:4 Malıköy / Sincan

Araç Satın Alırken Oluşan Ekstra Giderler Nelerdir?

Araçlar, günümüzün vazgeçilmez unsurları arasında yer almaktadır. Bir noktadan başka bir noktaya gitmek için araçlar çok büyük bir kolaylık sağlamaktadır. Ancak araçların alınması esnasında bir takım giderler oluşmaktadır. Kişinin araç satın alırken ödemesi gereken giderlerin dışında araç satın alırken oluşan ekstra giderler de bulunmaktadır. Alınan aracın sıfır veya ikinci el olmasına bağlı olmaksızın bir takım giderlerin olduğunu söylemek de mümkündür.

Araç Satın Alırken Oluşan Ekstra Giderler

Araç satın almak birçok kişinin hayallerini süsleyen bir durumdur. Ancak araç almak için herhangi bir bütçe ayıran kişinin sonrasında oluşacak bir takım ekstra giderleri de göz önünde bulundurması gerekmektedir. Bu durumda araç satın almak isteyen kişiler oluşan ekstra giderler ile ilgili olarak da bilgi sahibi olmak isterler. Araç satın alırken ikinci el veya sıfır olması çeşitli giderlerin oluşmasına engel değildir. Bir araç almaya karar veren kişinin sadece aracın maliyetini değil sonrasında oluşacak ekstra giderleri de hesaplaması gerekmektedir. Ekstra oluşacak giderleri öncesinde hesaplamak kolaylık sağlayacaktır.   

Araç Alımı Sonrasında Oluşan Ekstra Giderler Nelerdir?

Günümüzde araç satın alırken genel olarak araç kredisinden faydalanmak gerekmektedir. Bir taşıt kredisi çekerek araç almayı düşünüyorsanız sonrasında ödemeniz gereken faiz oranlarını da hesaplamanız gerekmektedir. Araç muayene masrafı ve yakıt giderleri de aracı satın aldıktan sonra düzenli olarak ödenmesi gereken giderler arasında yer almaktadır.    

En önemli giderler arasında sigorta ve kasko ücretleri de yer almaktadır. Yasal prosedürlere uygun olarak aracı satan kişiden aracı satın alan kişiye geçen bir sorumluluktur. Yapılacak olan sigorta ve kasko işlemleri ise aracın markasına ve modeline göre farklılık gösterebilmektedir. Noter masrafları ve ÖTV ödemeleri de araç aldıktan sonra ödenmesi gereken giderler arasında yer almaktadır.

İkinci El Araç Alımında Ekstra Masraflar Nelerdir?

Hem alıcı için hem de satıcı için gerekli olan bir diğer rutin kontrol çeşidi ise ekspertiz kullanımı olarak ifade edilebilir. Araç alım ve satım işlemlerinde ekspertiz kullanımı zorunlu hale getirilmiştir. Araç aldıktan sonra oluşan ekstra masraflardan birisi de bakım harcamaları olarak ifade edilebilir. Özellikle ikinci el araçlarda ortaya çıkan ekspertiz ve bakım harcamaları da araç alırken bütçeye eklenmesi gereken masraflar arasında yer almaktadır.

 


Etiketler: Araç Satın Alırken Oluşan Ekstra Giderler Nelerdir?