İletişim:

0850 360 55 34
[email protected]

Ankara Merkez Ofis:
BOSB 55.Cadde No:4 Malıköy / Sincan

Aracımızı Serin Tutmak İçin Ne Yapmalıyız?

Aracınızı serin tutmak; sadece anlık rahatlama bazında değil, ilk bindiğimizdeki o konfor ve temizliği yeniden hissetmek düşüncesini yeniden canlandırmak diyebiliriz. Aracımızın her yolculukta şüphesiz konforlu ve temiz olmasını istediğimiz muhakkaktır. Bunu sürdürebilir hale getirmek için birkaç dikkat edilmesi gereken noktalar mevcut, bu yazımızda onlara temas edeceğiz. Bu sayede araç sahipleri kullanım esnasında her türlü hava koşullarında aynı efektif önlemler ile hem aracın sağlığına hem de kişisel sağlığın korunması ve dengeli bir seyir konfor amaçlamaktadır. 4 farklı önlem ile bunu sağlamamız mümkün olacaktır.

1.Klima Bakımınıza Özen Gösterin!

Yolculuk öncesi yapılacak kontrollerden bir tanesi ise klima hızının normal olup olmamasıdır. Sezon başladığı zaman sıcaklıklar istemediğimiz bazı olumsuzluklara sebep olabilir. Bunun başında; bunaltıcı ve buz gibi ortamlar olmasıdır. Araç içerisinde vücut metabolizma hızının en düşük olduğu anda vücudumuz ortam sıcaklığından çabuk etki altına girebilmektedir, bu yüzden klima soğutma ve ısıtma değerlerinin normal olup olmadığının kontrolü yapılmalıdır.

2.Camlara Ufak Dereceli Film Yaptırın!

Cam filmleri, araçlarda estetik görünüm kazandırmanın yanı sıra dışarıdan gelebilecek zararlı ışınları engelleyerek araç içerisinde sıcaklık dengesini sağlar. Çoğunlukla ön camda film yaptırmak isteyen müşterilerimiz bu amaçla talepleri artmaktadır.

Cam Filmleri; araçta hem estetiklik hem de koruma sağlar. Bazı markalarda malzemenin türüne ve dayanım oranlarına göre; koyu tondan açık tona 4 ile 6 farklı numara seçenekleri ile genellikle yasal olarak öngörülen 2 - 2.5 numaralı filmler tercih edilebilir. Ufak dereceli cam filmleri hem araç içinde mahremiyet sağlar hem de izolasyon sağlayarak araç içinde güneş ışınlarının nüfuz etmesini engeller.

3.Uzun Süreli Park Halinde Branda Kullanın!

Otomobillerimizin; bazı kişisel nedenlerden dolayı trafiğe çıkarmak istemediğimiz zamanlar olur. Bu durumda aracınızı kapalı, rutubetsiz ve serin bir yerde park edilmesi performansal ve estetiksel olarak muhafaza edilmesini sağlayacaktır. Bununla birlikte araç içi ve araç yüzeyinde tozlanmaları engellemek için branda kullanımına özen gösterilmesinde fayda vardır.

Aracınız için tercih edebileceğiniz branda tipleri; şeffaf, polyester veya su geçirmez malzemelerden yapılmış, aracın ölçülerinden 5-10 cm esneyebilen bir uzunlukta olmalıdır.

4.Seyir Esnasında Sirkülasyon Yapın!

Aracınızla yolculuk halinde, hava değişimi için cam açıp veya klima kullanımı sürekli ihtiyaç duyulan durumlardan biridir. Aracınız için; kişisel sağlık ve çalışma performans dengesini koruyarak kullanımınız için oldukça önemlidir. Bunu iki farklı şekilde yapabilirsiniz.

Araç içi sirkülasyonunda; araçlardan araçlara değişik çalışma prensipleri bulunuyor. Otomatik (dijital) sistemli klima düğmesi yardımı ile birçok üst seviye araçlarda ortamdaki karbondioksit seviyesi sıfıra düşene kadar sirkülasyon yapılarak otomatik devredışı kalmasını sağlar.

Manuel kullanılan sistemlerde ise; kendiliğinden devredışı olma özelliği olmadığından kısa süreli ve aralıklarla camların karşılıklı açılması yardımı ile birçok üst seviye araçlarda ortamdaki karbondioksit seviyesinin azaltılması öngörülür. Bu nedenle bu tür sirkülasyonda; rüzgar çarpması, havale vs. durumları için aracınızı düşük hızlar ile seyrini tavsiye ederiz.

HATIRLATMA!

Hava sıcaklığının yüksek olduğu günlerde; ilk önce klimanız yardımı ile araç içi sirkülasyon modunu (en fazla 30 dk) kullanın. Ardından aralıklarla 2’şer dk boyunca camları karşılıklı açabilirsiniz.

Hava sıcaklığının düşük olduğu günlerde; ilk önce camları karşılıklı 1-1.5 dk boyunca yarım açın. Ardından sirkülasyon modunu (10 dk) kullanın. Ortam sıcaklığına bağlı olarak kırmızı fanda (klima) çalışmasına özen gösterin.

KolayFilo Araç Kiralama hizmeti ile araç sahibi olmak isteyen kişiler ister Bireysel ister Kurumsal olarak araç kiralama şansınız olduğunu bilmelisiniz. Uzun vadeli ihtiyaçlarınız için Yıllık Araç Kiralama veya Uzun Dönem Araç Kiralama hizmetlerinden yararlanılması mümkün olacaktır.


Etiketler: Aracımızı Serin Tutmak İçin Ne Yapmalıyız?