İletişim:

0850 360 55 34
[email protected]

Ankara Merkez Ofis:
BOSB 55.Cadde No:4 Malıköy / Sincan

Yakıt Tüketimini Azaltmak İçin Neler Yapılabilir?

Ülkemizde yakıt fiyatları bir hayli fazladır. Hal böyle olunca araçların yakıt tüketimi de bu noktada önem teşkil etmektedir. Yakıt tüketimini azaltmak için yapılabilecek pek çok durum vardır. "Yakıt Tüketimini Azaltmak İçin Bilmeniz Gerekenler" vardır. Yakıt tüketimini azaltmak her sürücünün isteyeceği bir şeydir. Bundan ötürü yakıt tüketimini azaltabileceğinizden emin olabilirsiniz. Araçların yakıt tüketimi şehir içi ve şehir dışından farklılık gösterebilmektedir.

1) Hızınızı Düşürün

Özellikle uzun yolda yapılan en büyük yanlışlardan bir tanesi yüksek hızda seyir etmektir. Yüksek hızda seyir etmek daha fazla yakıt sarfiyatına neden olacaktır. Bundan dolayı eğer aracınızda hız sabitleyici varsa 100'ü geçmemeye özen gösterin. Hızınızı düşük tutarak yakıt sarfiyatınızı da o kadar düşürebilirsiniz.

2) Klimayı Dikkatli Kullanın

Bilinen bir yanlış ise aracın klimalarının ekstra yakıt sarf ettiğidir. Bu durum şehir içinde öyle olsa da şehir dışında yani uzun yolda klimayı açmak yakıt sarfiyatını düşürecektir. Uzun yolda klima yerine camları açarak serinlemek yakıt sarfiyatını arttırır. Bundan dolayı klimayı açarak serinlemek özellikle yaz aylarında daha doğru bir hareket olacaktır.

3) Yüksek Viteste Kullanın

Aracı devirli kullanmak özellikle yine yakıt tüketimini arttırır. Yakıt tüketimini minimum seviyeye indirmek için aracınızı mümkün olduğunca yüksek viteste kullanın. Bu şekilde aracınız hem daha performanslı hem de daha az yakıt tüketecektir. Özellikle uzun yolda ve şehir içinde aracınızın devri 3000'i gördükten sonra vitesi en yüksek seviyeye alabilirsiniz.

4) Filtreli Temiz Tutun

Kısaca aracınızın bakımlı olmasına özen gösterin. Eğer aracınızın filtresi tıkanmışsa aracınız bu durumdan ötürü daha fazla yakıt sarfiyatı gösterecektir. Bunun sonucunda da araç yakıt tüketimini arttıracaktır. 10 bin kilometrede bir olmak üzere aracınızın filtrelerini düzenli bir şekilde değiştirdiğinizden emin olmanız son derecede önemlidir.

5) Lastik Basınçlarına Dikkat Edin

Aracınızın ön lastikleri 34 arka lastikleri ise 32 hava basıncında olması gerekir. Eğer bu basınç değerlerine sahip değilse lastikler daha fazla yakıt tüketimine sebep olacaktır. Bundan dolayı lastik basınçlarını olması gerektiği seviyeye getirmelisiniz. KolayFilo Araç Kiralama da yakıt tüketimi az olan araçları kolaylık da kiralayabilirsiniz.


Etiketler: Yakıt Tüketimini Azaltmak İçin Neler Yapılabilir?