İletişim:

0850 360 55 34
[email protected]

Ankara Merkez Ofis:
BOSB 55.Cadde No:4 Malıköy / Sincan

İkinci El Araç Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz

Ülkemizde sıfır otomobil piyasasından daha fazla ikinci el araçlar satılmaktadır. İkinci el araç piyasası oldukça gelişmiş ve fiyatlar da her geçen gün değişmektedir. İkinci el araç alırken dikkat edilmesi gereken pek çok durum bulunmaktadır. Bu durumlara dikkat etmek ikinci el araç alan kişinin zarar etmesini engelleyecektir. Eğer siz de ikinci el araç almayı düşünüyorsanız bu durumlara dikkat ederek ikinci el araç alırken sorun yaşamazsınız. İkinci el araç almak isteyenler internet üzerinden “İkinci El Araç Satın Alırken Nelere Dikkat Edilmeli ?” şeklinde araştırma yaparak bilgi sahibi olmak istemektedirler.

1) Kaportaya Baktırın

Mutlaka iyi bir tanıdık kaportacı ustanız olsun. Güvenilir bir kaportacı ustasına alacak olduğunuz aracı mutlaka gösterin. Aracın dış görünüşü hepimiz için önemlidir. Kaportanın sağlam olması çok önemlidir. Kaportanın detaylı bir şekilde incelenmesi son derecede önemlidir. Dilerseniz aracınızın kaporta durumunu öğrenmek için detaylı bir ekspertiz raporu da isteyebilirsiniz.

2) Aracın Motor Kontrolünü Yaptırın

Aracın hem motor kontrolü hem de mekanik durumu son derecede önemlidir. Bütün bu işlemler için gerekli ve bilirkişi tarafından inceleme yapılması gerekir. Aracın özellikle mekanik aksamlarının doğru bir şekilde çalışması son derecede önemlidir.

3) Lastik Durumunu Kontrol Ettirin

Araç alırken detaylı bir şekilde lastik kontrolü yaptırmanız gerekir. Aracın lastikleri eğer yıpranmışsa araç tam performans veremez. Bundan dolayı da diş derinliklerinin kontrolü olması gerekir. Aracın lastikleri eğer iyi değilse bu ileride başınıza daha fazla masraf açabilecek bir durumdur. Bundan dolayı araç lastiklerinin en az yasal aşınma sınırlarından olan 1.6 mm altında olmamasına özen gösterin. 

4) Kilometre Durumunu İnceleyin

İkinci el araç alırken yapmanız gereken en önemli şey ise kilometre durumunu kontrol ettirmeniz. Aracın kilometre durumu son derecede önemlidir. İkinci el araç piyasasında kilometrelerde oynamalar söz konusu olabilir. Bu durum için araç sahibinden ilk olarak muayene kağıtlarını isteyin. Bu durumda aracın kilometre durumu hakkında bilgi edinebilirsiniz. Bu sayede kilometreyi daha iyi bir şekilde takibini yapabilirsiniz.

5) Hasar Durumunu Öğrenin

Kısa sms uygulaması ile aracın plakasını yazarak ve şasi numarasından sorgulayabilir, ilgili aracın hasar durumunu kontrol edebilir, bilgi alabilirsiniz.
 


Etiketler: İkinci El Araç Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz