İletişim:

0850 360 55 34
[email protected]

Ankara Merkez Ofis:
BOSB 55.Cadde No:4 Malıköy / Sincan

Günümüzde En Az Yakan Araçlar

Yeni araç satın almak isteyenler, araçların yakıt tüketimlerine dikkat etmektedir. Lüks araç markaları daha az yakan araçlar üretmek için rekabet içerisine girmektedir. En az yakan araçlar listesine göz atıldığında, motor hacmi düşük olan araçların diğer araçlara oranla daha az yaktığı görülmektedir. Araçların boyutu büyüdükçe ağırlığı da artacağından, yakıt tüketimi çoğalmaktadır. 
Lastiklerin durumu, performans, şanzıman ve çekiş sistemi, yakıt tüketimine etki etmektedir. Bunun yanı sıra performans otomobilleri ve spor otomobillerin her zaman daha fazla yakıt tükettiği bilinmektedir. Hatta araç kiralayacak kişiler de en az yakan araçlar araştırması yapmaktadır. Araçların kilometre başına tükettiği yakıt miktarı, araçların en büyük giderlerinden biri olmaktadır.


En Az Yakan Araçların Listesi

Türkiye'de araç sahibi olmak isteyenler, araçların ne kadar yakıt tükettiğini araştırmaktadır. Özellikle akaryakıt fiyatlarındaki artış, insanları araçlardan uzaklaştırmaktadır. Fabrika verilerine dayandırılacak oluşturulan en az yakan araçların listesi, güncel sonuçları sunmaktadır. Coğrafi koşullardan kullanılan lastiğe kadar bütün detaylar araçların yakıt tüketim performansına etki etmektedir.
Listenin tepesinde yer alan Fransız devi Peugeot 208 BluHDi, ülkemizde en sevilen araç markalarından biri olmaktadır. Alman devi Volkswagen Polo 1.4 TDI BlueMotion, yakıt tüketiminde kullanışlı yapısı ile dikkat çekmektedir. Motor gücünü önemseyen ve düşük yakıt tüketimi talep edenler, Scoda Octavia 1.6 TDI GreenLine tercihinde bulunmaktadır. Kadınların çok fazla sevdiği Ford Fiesta 1.6 TDCi ECOnetic'de, az yakan araçlar listesinde bulunmaktadır.
 


Az Yakan Araçlar Hangileridir?

Vatandaşlar tarafından genel olarak az yakan araçlar tercih edilmektedir. Yakıt fiyatlarının yükselmesi, az yakan araçları daha önemli bir konuma getirmektedir. Az yakan araçları araştıranlar, daha ekonomik tercihlerde bulunmaktadır. Yakıt cimrisi ve cüzdan dostu araçlar, kullanıcılardan tam not almaktadır. 
Az yakan araçlar incelemesinde bulunulduğunda, bazı otomobil modellerinin öne çıktığı görülmektedir. Sadece yakıt teknolojisi konusunda ön plana çıkmayan Opel Corsa, yüksek konfora sahip olmaktadır. Geniş olmayan tasarımı ve kısa boyu olan Peugeot, yakıt tüketimi konusunda ideal araçlar arasında görülmektedir. Araç almadan önce kriterlerini belirleyenler, doğru seçimler yapmaktadır.
 


En Az Yakan Araçlar Sıralaması

Ekonominin durumuna göre sürekli olarak değişen yakıt fiyatları ve artan vergiler, yeni bir araç satın almayı külfet haline getirmektedir. Bundan dolayı kullanılacak olan araçların az yakıt tüketiyor olması, en önemli tercihi ortaya çıkarmaktadır. Az yakan araçların satın alınması, bütçeye büyük bir katkı sağlamaktadır. Yakıtların hangilerinin daha avantajlı ve bütçe dostu olduğu, önem arz etmektedir.
Az yakan dizel yakıtı, en çok kullanıma sahip olmaktadır. Benzinli araçlara oranla daha kolay satılan dizel araçlar, az yakan araçlar listesinin oluşmasını sağlamaktadır. Tam bir yakıt cimrisi olan Seat Leon, en ekonomik araç modelleri arasında yer almaktadır. Yakıt tüketimi konusunda kendini kullananları üzmeyen BMW 320D, keskin çizgilere ve sportif bir tasarıma sahip olmaktadır.
 


Bütçe Dostu Az Yakan Araçlar

Yeni teknoloji ile üretilen araçlar, eski araçlar göz önüne alındığında daha az yakmaktadır. İnsanlar araçlarının hem uygun fiyatlı olmasını, hem de az yakıt tüketmesini istemektedir. Günümüzde araçlar küçük motorlara sahip olduğundan, az yakıt tüketmektedir. Mazot ve benzin fiyatları sürekli olarak değiştiğinden, araçların kilometre başı ne kadar yaktığı hesaplanmaktadır.
Yakıt ve vergi tasarrufu amaçlı üretilen Opel Astra, bütçesini düşünenler tarafından tercih edilmektedir. En az yakan araçlar listesinde yer alan Fiat ailesinin küçük üyelerinden Panda, ortalama 4,1 litrelik yakıt tüketimi gerçekleştirmektedir. Az yakan benzinli araçlardan biri olan Citroen ailesinin en küçük üyesi C1, ortalama 4,2 yakıt tüketmektedir.
 


Az Yakan Araçların Avantajları

Az yakan araçlar otomotiv üreticileri tarafından B segment olarak adlandırılmaktadır. Hemen hemen bütün araç markalarında B segment araç bulunmaktadır. Bu araçların üretim amacı, yakıt tasarrufu olmaktadır. Donanım ve teknolojik olarak diğer segmentlerden zayıf olan az yakan araçlarda, ikinci sınıf malzeme kullanılmaktadır.
Üçüncü sınıf dünya ülkelerinde daha fazla satan az yakan araçlar, yakıt konusunda maksimum fayda sağlamaktadır. Bazı ünlü markaların üst segmentteki araçları da yakıt tasarrufu vaadinde bulunmaktadır. Konfor ve yakıt ekonomisini bir arada sunan az yakan araçlar, oldukça rağbet görmektedir. Küçük hacimli motorları ile sağlamlık ve konfor vaat eden az yakan araçlar, yakıt tüketimi konusunda avantajlı olmaktadır.


Etiketler: En Az Yakan Araçlar