İletişim:

0850 360 55 34
[email protected]

Ankara Merkez Ofis:
BOSB 55.Cadde No:4 Malıköy / Sincan

Dacia Elektrikli Spring Hakkında Bilgiler

Dacia Elektrikli Spring satışa sunulduğu ilk günden itibaren dikkatleri üzerine çekmeyi son derece başarmıştır. Satışta en uygun elektrikli otomobil olarak belirlenmiştir. Avrupa'da yakın bir zamanda kullanılmaya başlanan Dacia Elektrikli Spring otomobilin ülkemize geliş tarihi de oldukça merak edilmiştir.
Bu otomobil modeli ilk defa görenler için Sandero Stepway modeline benzerliği ile dikkat çekse de ayrıntılı bir şekilde incelendiğinde farklı bir otomobil yapısını yansıttığı belli olmaktadır. Farklı bir sürüm ile satışa sunulan Dacia Elektrikli Spring otomobili, standart otomobil kullanıcılardan otomobil paylaşım hizmetlerine kadar oldukça geniş bir yelpazeye sahiptir.

Dacia Elektrikli Spring Ne Zaman Türkiye'de

Özellikle son dönemlerde, otomobil yakıt fiyatlarının bir hayli artmasından dolayı elektrikli otomobiller sürücüler tarafından yakın bir takibe almaya başlamışlardır. Bu otomobillerin kullanım avantajı sunmasının nedeni temiz bir enerji sunmasıdır. Buna bağı olarak Avrupa'da satışa sunulduğu gibi Türkiye' de de satışa sunulmaya başlanmıştır. Bu Dacia Elektrikli Spring otomobillerinin sayısında her geçen gün büyük bir artış meydana gelmektedir. Ancak satışta yer alan Dacia elektrikli Spring otomobillerin fiyatları üst noktada tutulduğundan dolayı bu otomobillere ulaşma sayısı az olmaktadır.
Dacia Elektrikli Spring, içten yanmalı motorların da içinde bulunduğu modellerde olduğu gibi Dacia Elektrikli Spring otomobili de fiyat fırsatını kullanarak otomobili kullanan sürücülerin beklentilerini karşılamaktadır. Merak içinde beklenen Dacia Elektrikli Spring modeli ülkemizin piyasasına 2022 yılında girmeyi planlamaktadır. 

Dacia Elektrikli Spring Teknik Özellikleri

Dacia Elektrikli Spring fiyat avantajı ile öne çıkmayı başardığı gibi teknik açıdan sürücülerini memnun edecek kaliteli ürün ve özellikler ile donatılmıştır. Dacia Elektrikli Spring yerden yüksekliği 150 mm ve mm uzunluğu ise 3734, genişliği ise 1622 mm, yüksekliği de 1516 mm, aynı zamanda 2423 mm aks aralığına sahiptir. Bu hacimler otomobil sürücüleri için konfor bağlamında geniş bir iç hacim sunmaktadır. 

Dacia Elektrikli Spring Kaç Saatte Şarj Olur

Bu otomobilin şarj süresine bakıldığında;
30 kw DC cereyanda şarjının %80 gibi belli bir kısmı bir saatin altında, 

7,4 kw Wallbox'ta şarjının 0 ün tamamını 5 saatin altında, 3,7 kw Wallbox' a bakıldığında 8.5 saatin altında tamamlamaktadır.
2,3 kw cereyanda normal bir prize bağlandığında ise durum şarj dolum süresi 14 saatin altında kalan sürede tamamlanmaktadır. 
Pil durumu bu gibi elektrikli otomobiller de bir hayli araştırılan konuların başında gelmektedir. Dacia Elektrikli Spring yeni otomobili için tam tamına 3 yıl ve 100.000 km yol garantisi sunmaktadır. Genellikle şehir içinde kullanılan bu otomobil 300 litre yüksek kabiliyeti ile sürücülere yeterince bagaj alanı sağlamaktadır. 

Dacia Elektrikli Spring Otomobilin Donanım Özellikleri

Tasarımı oldukça dikkat çeken Dacia Elektrikli Spring 14 inç gibi sac jantları ile göz alıcı bir tasarıma sahiptir. Kullanıcılara ise 14 inç Flex Wheels alüminyum alaşımlı jantlar tercih olarak sürücülere sunuluyor. Renkli ekran işaret paneli 3.5 inç kullanıma sahip olup dokunmatik multimedya ekranı ise 7 inç'tir. Dacia aynı zamanda MEDİA NAV yöntemi de özellikler arasında ön plana çıkmaktadır.
Sürücüler için bir hayli konforlu bir deneyim yaşatan Dacia Elektrikli Spring fonksiyonel özellikleri ile örneğin hız sabitleme, geri görüş kamerası ve bluetooth benzeri birçok özellik sunmaktadır. Sürücülere güvenli donanım bağlamında otomatik acil fren asistanı ile sürücülerine konforlu aynı zamanda emniyetli bir sürüş sunmaktadır. Bunların dışında ön çarpışma ikaz sistemi, ABS,ESP ve 6 tane hava yastığı gibi donanımları ile önlemlerini almaktadır.  

Dacia Elektrikli Spring Kaç Km Yol Alıyor?

Dacia otomobili 26. 8 kwh batarya özelliğine sahip olup 44 PS 125 nm tork güç üretip 125 km/s son hız seviyesini almaktadır. WLTP istatistiklerine göre 225 km' ye sahip olan Dacia otomobilin süresine bakıldığında şehir için yolculuklar da taşıt eco ayarına alındığı sırada 300 km kadar yol kat
etmektedir.

Dacia Elektrikli Spring 2022 Fiyatları

Ülkemizin elektrikli taşıt fiyatları ile karşılaştırıldığında Dacia Spring pazar fiyatının daha uygun olacağı yönünde düşünülmektedir. Dacia Elektrikli Spring Fransa ülkesinde ki bayi karı dahil olmak üzere hükümet desteği hariç genel fiyatı 17 bin 390 EURO yönünde olmaktadır. Ülkemiz de ise hem ÖTV hem de KDV dahil içinde bulunduğunda 400 bin yaklaşık bir fiyatla satışa sunulması planlanmaktadır. 

Sıkça Sorulan Sorular 

Dacia Elektrikli Spring hangi segment?

Dacia Elektrikli Spring Roman araç üreticisi Dacia aracılığı ile 2021 senesinde üretimine başlanmış olup A segmentine konulan elektrikli otomobildir. 

Dacia Elektrikli Spring Hangi Ülkede Üretilmektedir?

Model olarak çok satılan otomobillerin her biri de oldukça önemli bir yer açtı. Dacia Elektrikli Spring 1966 senesinde Romanya ülkesinde kurulduğunda net bir misyona sahipti. Amaç ise Romen milletini modern, güvenilir, konforlu aynı zamanda uygun otomobil sahibi yapmaktı. Günümüze bakıldığında ise Romanya bölgesine, Romalı halkının verdiği isim olan Dacia ismi ile onurlandırdı.  

Dacia Elektrikli Spring Otomobili Yerli Üretim mi?

Renault markası Dacia kurulduğu günden itibaren destek veren bir markadır. 1999 senesinde Dacia'nın yüzde olarak bakıldığında %99 dan fazlasını satın almıştır. Romanya ülkesinde bulunan 200. 000 kabiliyetine sahip bir fabrika' da üretim imalatı yapılmaktadır. 

Dacia Elektrikli Spring Kime Satıldı?

Renault markasına 1999 senesinde geçen Dacia, Renault markasının Romanya ülkesinde ki markasıdır. 


Etiketler: Dacia Elektrikli Spring Hakkında Bilgiler