İletişim:

0850 360 55 34
[email protected]

Ankara Merkez Ofis:
BOSB 55.Cadde No:4 Malıköy / Sincan

Vites Küçültmek Hangi Durumlarda Faydalıdır? 

İnsanlar araç kullanırken çok dikkatli olmak zorundadır. Herhangi bir tehlike anında güvenliğinizi sağlamanız çok önemlidir. Güvenli bir sürüş için araç kontrolüne dikkat etmek sağlık açısından dikkat edilmesi gereken bir durumdur. Bu yüzden vitesi kontrollü bir şekilde kullanmanız gerektiğini bilmelisiniz.

Vites Küçültmek Hangi Durumlarda Faydalıdır?

Aracınızla şehir içinde seyahat ederken vitesi çok büyütmeniz gerekmez. Çünkü şehir içinde çok fazla hız yapılması tavsiye edilmez. Ancak otobanda veya uygun yollarda hızınızı arttırabilirsiniz. Hızınızı arttırmak için vites büyütmeniz gerektiğini bilmelisiniz.

Vites büyüten kişiler için en zor durumlardan birisi vites küçültmektir. Çoğu kişi kontrolsüz bir şekilde vites küçülttüğü için araba sarsılır veya tekleme yapabilir. Bu durumu yaşamamak için vites küçültmeyi iyi bilmek lazımdır. Vites küçültmenin en önemli faydası hızınızı kontrol altında tutmanızı sağlamasıdır.

Arabayla hızlı bir şekilde giden kişilerin hızını düşürmesi gereken yerler bulunmaktadır. Bu yerlere girdiğiniz zaman yavaş yavaş vites küçültmeniz gerekir. Örneğin hızlı bir şekilde arabayla giderken ileride trafik işaretleri olduğunu gösteren levha görebilirsiniz. Bu durumda yapmanız gereken vites küçülterek aracın hızını düşürmektir.

Vites Nasıl Kullanılır?

Araç kullanırken ilk kalkışta birinci vites kullanılmaktadır. Birinci vites ile aracı kaldırdıktan sonra yolun durumuna ve hızınıza göre vitesi büyütmeye başlayabilirsiniz. Tabi vites büyüdükçe aracın hızı artacaktır. Bu yüzden gerekli durumlarda vitesi küçültmek gerekecektir. Kontrollü bir araç kullanmanın en önemli unsuru doğru şekilde vites küçültüp büyütmektir.

Kontrollü Olarak Vites Küçültmek İçin Ne Yapmak Gerekmektedir?

Kontrollü olarak vites küçültmek için sırayla vites azaltmak lazımdır. Örneğin dördüncü viteste giderken vites düşürmek için önce üç sonra iki şeklinde ilerlemek gerekir. Bu şekilde hızınızı kontrol altında tutabilirsiniz. Dikkatli ve duyarlı bir şekilde araç kullanmak her açıdan yararlıdır. Bu yüzden bilinçli bir şekilde araç kullanmaya çalışmalısınız. Küçük ayrıntılara dikkat eden herkes başarılı bir şekilde araç kullanabilir. 

KolayFilo Araç Kiralama hizmeti ile araç sahibi olmak isteyen kişiler ister bireysel ister kurumsal araç kiralama şansınız olduğunu bilmelisiniz. Sizler için yıllık araç kiralama veya uzun dönem araç kiralama hizmetlerinden yararlanılması mümkün olacaktır.
 


Etiketler: Vites Küçültmek Hangi Durumlarda Faydalıdır?