İletişim:

0850 360 55 34
[email protected]

Ankara Merkez Ofis:
BOSB 55.Cadde No:4 Malıköy / Sincan

Araç Satın Aldıktan Sonra Neler Yapılması Gerekir

Araç sahibi olmak kadın erkek herkesin hayalidir ancak bir araç almak sanıldığı kadar olmayabilir bu nedenle araç satın almadan önce gider kalemlerini iyi araştırmak gerekir. Bazıları bir tek benzin masrafı var diye düşünebilir ancak bir arabanın çok sayıda masrafı vardır vergi, sigorta, muayene derken aklınızda rakam yıl bazında çok daha yukarı çıkabilir bu nedenle bu hesapların önceden iyi yapılması gerekir.

Bu saydığımız giderlerin hepsi zorunludur aracı devir aldıktan hemen sonra vergilerini öder daha sonra zorunlu trafik sigortasını yaptırır ve zamanı geldiğinde de muayenesi yaptırırsınız. Aracınızın modeline ve markasına göre masrafınız artabilir. Bu kalemler arasında en önemli olanı trafik sigortasıdır bu sigortayı yaptırmadan trafiğe çıktığınızda ve ilgili kişiler tarafından denetimlerde yakalandığınızda aracınız trafikten men edilir ayrıca para cezası alırsınız. Trafik sigortası olmadan muayene de yaptırmanız mümkün değildir bu nedenle trafik sigortasını zamanında yaptırın ve sürekli takip kalın. Araçla ilgili diğer durumlar da periyodik bakımlardır aracınızla trafikte tehdit oluşturmak istemiyorsanız bakımlarınız zamanında yaptırmalısınız ayrıca araç bakımları performansın arttırılması adına da çok önemlidir. Araç satın aldıktan sonra mağdur olmak istemiyorsanız önceden atılması gereken adımları öğrenmenizde fayda vardır.

Bazıları aracın öncesini ve sonrasını iyi hesaplayamadıkları için araçları satın aldıktan sonra satmak zorunda kalabiliyor. Aracınızın vergilerin, sigortasını ve muayenesini zamanında yaptırmanı çok önemlidir.


Etiketler: Araç Satın Aldıktan Sonra Neler Yapılması Gerekir