İletişim:

0850 360 55 34
[email protected]

Ankara Merkez Ofis:
BOSB 55.Cadde No:4 Malıköy / Sincan

Uzun dönem Araç Kiralamak Mantıklı mıdır?

Şöyle etrafınıza bakarsanız bir araca ihtiyaç duymadığı halde sırf güzel bir araba sürmek ya da evimin işyerimin önünde araba dursun diyerek araç kiralayan bir çok insanı görebilirsiniz. Özellikle de büyükşehirlerde bunu bir hayli fazla görebiliyoruz. Çünkü burada bir noktadan başka bir noktaya ulaşım otobüsle saatlerinizi alıyor.  İşte araç kiralamada insanların bu şekilde ve acil durumlar karşısında tercih nedenleri arasında yer alıyor. Ancak bu gibi durumlarda beraberinde uzun dönem araç kiralama konusunu da getirmiştir. Şimdi merak edilen ise bu seçeneğin mantıklı olup olmadığıdır.

İşin detayına girmek gerekirse burada sizin karşınıza iki seçenek çıkıyor. Ve bu seçeneklerin her biri de sizi farklı noktalara götürüyor.

Mesafe, Yol Masrafı ve Kişi Sayısı

İlk dikkate alacağımız konu hesaplamalar şeklinde olacak. Yani bunu şu şekilde ele alalım işinize ya da gitmek istediğiniz yere olan mesafe nedir. Yani kaç saat sürüyor? Nasıl bir güzergahtan gitmeniz gerekiyor? Arabanız olmadan harcadığınız yol paranız ve ulaşım zahmetinizi üst üste ekleyin ve hesabınızı yapın. Hatta bunu yolculuk esnasında kişi sayısıyla da çarpabilirsiniz. Eğer ki mesafeniz uzun ise o zaman ciddi b ir masraf içerisine gireceksiniz. İşte bu durumu sıklıkla yaşayan biriyseniz o zaman sizin için uzun dönem araç kiralama kaçınılmaz kar olacaktır.  Bu ilk maddemiz elbette ki hesaplamalar üzerinde olmuştu ancak ulaşım seçeneklerim çok fazla derseniz yine de siz bilirsiniz.

Özgürlüğünüze düşkün müsünüz?

Konfor, seyahat ve özgürlüğünüze düşkün bir kişiyseniz o zaman uzun dönem araç kiralama yaparak siz yalnızca seyahat sürenizi düşünmelisiniz. Çünkü uzun dönem araç kiralama hizmeti aldığınız da içerisinde birçok kolaylık paketi sizi bekliyor olacak. Bir kere yakıtınızın dışında ekstra hiçbir ücret ödemiyorsunuz.  Siz sadece aylık ödeyeceğiniz paranızı biliyorsunuz ve aracım yolda kaldı, vergi borcunu yatırdım mı, kaskom var mı, sigorta fiyatları ne oldu yani tüm bunları artık çöpe atıyorsunuz. Siz sadece özgürce arabanızı sürmeye odaklanıyorsunuz.


Etiketler: Uzun Dönem Araç Kiralamak Mantıklı mıdır