İletişim:

0850 360 55 34
[email protected]

Ankara Merkez Ofis:
BOSB 55.Cadde No:4 Malıköy / Sincan

Trafik Sigortası Yaptırmadığınızda Olabilecekler

Trafik sigortası karayolunda seyir halinde bulunan tüm motorlu araçların adından da anlayacağınız gibi zorunlu olarak yaptırması gereken bir işlemdir. Eğer ki bu işlemin herhangi bir nedenden dolayı yapılması halinde bir takım yaptırımlarla karşılaşılması da muhtemeldir. Kısacası araç kimin üzerinde kayıtlı ise o kişinin zaten bunları biliyor olması gerekir. İsterseniz trafik sigortasının yapılmaması durumunda sizleri bekleyen birkaç önemli noktaya kısaca değinelim. 

Aracınızın zorunlu trafik sigortası yaptırılmamış ve siz bu şekilde trafikte seyir halindeyken polis tarafından durdurulur ve bu durum tespit edilirse o zaman aracınızın doğrudan parka çekilmesi ve bununla birlikte cezai işleminde başlaması gerekir. Ayrıca aracın trafikten men edilmesi söz konusu olacaktır.

Trafik sigortası karşı tarafı olası kazalara karşı koruyan en önemli konulardan bir tanesidir. Siz sigortasız bir şekilde kazaya neden olmuş iseniz o zaman sizi biraz daha zorlu günler bekliyor olacaktır. Çünkü bu karşı tarafın maddi külfetini de siz üstlenmek durumunda kalacaksınız. Örneğin ölümlü kazalar, sakatlanma, ya da bedensel zararın maddi anlamda karşılanması istenecektir. 

Standart bir trafik poliçesinde hangi teminatlar var? 

Standart bir trafik sigortasında poliçe ülkelere göre değişiklik gösterecektir. Yani her ülkenin kendi belirlemiş olduğu limit araçlara göre değişkenlik gösterecektir. Bu da aracın modeli ve mesleki faaliyetleri göz önünde bulundurulur.  Trafik sigortasında hasar ödemesi yalnızca karşı tarafa yapılacağı için sizin maddi bir beklenti içerisinde olmanız mümkün değildir. Yani aracınızdaki hasarı eğer ki kaskonuz varsa kasko ile yoksa kendi cebinizden ödemek durumundasınız. 

Son olarak toparlayarak olursak trafik sigortası sizin aracınıza başkası tarafından zarar verilmesi ya da başkasına sizin aracınızın zarar vermesi durumunda hizmete geçer. İlk yardım, muayene, kontrol, hastane, klinik veya diğer yerlerdeki tedavi giderleri ile tedavinin gerektirdiği diğer masrafları karşılar.


Etiketler: Trafik Sigortası Yaptırmadığınızda Olabilecekler