İletişim:

0850 360 55 34
[email protected]

Ankara Merkez Ofis:
BOSB 55.Cadde No:4 Malıköy / Sincan

Otomobil Renk Seçimi

Otomobillerde dış görünüş oldukça önemlidir.  Bu nedenle de bir araç alırken ilk önce karar verilen aracın rengidir.  Yeni otomobillerde kullanılan renk lansmanları da oldukça dikkatli seçildiği için tasarımın her türlü detaylandırılması insanları etkilemek adına yapılır. Bu nedenle de aracınızda renk tercihinde bulunurken renginin onu bir kademe daha ön plana çıkaracağından dikkatli olmak gerekir. Otomobilin renklerinde boyanın metalik, gloss, ya da opak olması aynı zamanda kasa üzerindeki ışık ve de gölge etkilerinin oluşturmuş olduğu görsellik her zaman aracın dış görüntüsünü etkilemiştir. Bu nedenle de bir sıfır araç alacaksanız ya da kiralayacaksanız renk tercihi oldukça önemlidir. Ancak sıfır araçlarda renk tercihleri maliyetlerin artmasına da neden olabilecektir.

Bazı renkler vardır ki onlar adeta araçla bütünleşmiştir. Örneğin Ferrari kırmızısını buna örnek gösterebiliriz.  Bu daha çok içerisinde bulunduğunuz dönemin trendleriyle de alakalı bir konudur aslında.  Otomobilde renk seçimi genellikle yaşa ve de cinsiyete göre değişkenlik göstermektedir. Ancak bazen yaşam tarzı da buna eşlik eder.

Otomobil renk seçimi nasıl olmalıdır?

Genel olarak ele aldığımız da bir aracın rengi tamamen maliyetiyle alakalıdır diyebiliriz. Örneğin metalik bir renk için ek bir fiyat ödemeniz normaldir.  Hatta bazı modellerde birden fazla renk kullanımı da vardır. Türkiye’yi konu alacak olursak buradaki renk seçimini iklim koşulları da etkilemektedir. Örneğin siyah bir renk asil olduğu kadar aynı zamanda yıpranma süresi daha kısa olduğu için herkes tarafından tercih edilmez. Ancak ülkenin neresine giderseniz gidin beyaz her zaman ağırlığını korumuştur. Kırmızı ise daha çok hareketi seven bireylerin tercih ettikleri renklerdendir. Ama her rengin bir alıcısının olduğunu da bilmek gerekir.

Ülkemizde geçtiğimiz yılı verilene bakacak olursak trafiğe kaydı yapılan otomobillerde en çok tercih edilen renk % 62,7 ile beyaz oldu.


Etiketler: Otomobil Renk Seçimi