İletişim:

0850 360 55 34
[email protected]

Ankara Merkez Ofis:
BOSB 55.Cadde No:4 Malıköy / Sincan

Oto Hırsızlığına Karşı Nasıl Önlem Alınmalı

Araç hırsızlıklarından önce neden güvenlik konusunu biraz açmak gerekiyor.  Araç hırsızlıkları ya da araçlardan hırsızlıklar son dönemde artık iyiden iyiye arttığını görebiliyoruz. Bu aslında büyük bir suç çeşididir. Emniyet genel müdürlüğünün yapmış olduğu incelemeler ve araştırmalar neticesinde de görülmüş ki hırsızlık yapılan araçların içerisinde belgeler, yedek anahtar ve araca ait belgeler bulunuyor.

Bazen işimizin acil olması ve de trafiğin yoğun olmasından dolayı araçları mağazaların önüne bırakıp işimizi halletmeye çalışıyoruz bu durum ise hırsıza davetiye anlamı taşımaktadır. Gerçekten de aracını çalışır vaziyette bırakan var mı dediğinizi duyar gibi oluyoruz evet bu gerçekten de emniyet genel müdürlüğünün verilerinde bulunuyor. Bu konuda size öneri niteliğinde bir söz söylemek istiyoruz. Tedbir hiçbir zaman sigortadan daha az avantajlı bir şey değildir. Belki aracın çalınması sizi maddi anlamda etkilemeyecek bir bütçeye sahip olabilirsiniz ancak işin başka bir boyutu hırsızın aracınızla kaza yapma olasılığıdır. Yada çalınan araçla başka bir suç işlenmesi. İşte bunlar sizin başınızı ağrıtacak sorunlardır.

Mekanik Tedbirler:

Mekanik tedbirlerin amacı suçluların korkutulmasına yöneliktir ve bu durumda hırsızlık geçekleşmeyebilir. Direksiyonunuza emniyet çubukları takabilirsiniz bu hırsız için zaman kaybıdır ve riske girmek istemez. Vitesin yerinden oynamamasını sağlayan kitler takabilirsiniz.  Piyasada bunun için üretilmiş mekanizmalar vardır.

Elektronik Tedbirler:

Aracın ateşleme ve benzin akışını kesebilirsiniz. Araç bu durumda çalışmayacaktır.

Doğru Davranışlar:

Doğru davranışlar aslında herkesin bildiği ancak yaparken de üşendiği hareketlerdir. Hiçbir zaman araç üzerinde anahtarınızı bırakmamalısınız. Camlarınızı ve kapılarınızı araçtan indikten sonra mutlak kapatıp kilitlemelisiniz, aracınızın içerisinde belge bulundurmayın, yedek anahtarınız araç içinde olmamalı, aracınıza otostopçular almayınız, alarm tertibatınız mutlaka olmalı


Etiketler: Oto Hırsızlığına Karşı Nasıl Önlem Alınmalı