İletişim:

0850 360 55 34
[email protected]

Ankara Merkez Ofis:
BOSB 55.Cadde No:4 Malıköy / Sincan

Ehliyetsiz Araç Kiralanabilir mi?

Trafikte seyir halinde olan her araç ve sürücünün mutlaka uymak zorunda olduğu kurallar vardır. Dolayısıyla ehliyet bu kuralların en başında gelir. Sürücü eğer ki trafikte ehliyetini unutmuş, ehliyetine el konulmuş ya da ehliyetsiz bir şekilde yakalanırsa bu durumda bir takım cezai yaptırımlarla karşı karşıya kalmak zorunda olacaktır. Maddi ve manevi olarak zorlayacak olan bu cezalardan uzak kalmak için mutlaka araç sürücüsünün ehliyeti olması gerekir. Merak edilen hususlardan birisi de ehliyetsiz olarak araç kiralanıp kiralanmayacağı konusudur.

Bizde bize gelen sorular arasında yer alan ehliyetsiz araç kiralanabilir mi? Sorusuna bu makalemizde yanıt verelim istedik.

Ankara’da kurumsal firmalara ve bireysel müşterilerimize 3 aydan başlayarak 12 aylık süre ile araç kiralama hizmeti veren firmamız daha kaliteli hizmet verebilmek adına bir araç kiralama ile ilgili kurallara çok dikkat eder. Bunun içinde trafikte seyir halinde olanlar gibi araç kiralanırken ehliyetsiz olan kişilere kesinlikle araç kiralaması söz konusu değildir. 

Araç Kiralamalarda Yaş Sınırı Konusu

Araç kiralama hizmeti veren her firmanın kendisine göre bir takım şartları söz konusudur. Bunun içinde kiralama yapılırken mutlaka şartları okumak gerekir. Bazı firmalar yaşla birlikte ehliyet süresi sınırı koyabilir bu da kiralamada önemli bir faktördür. 

İnternetten ehliyetsiz araç kiralama yapılabilir mi?

Bazı firmaların online araç kiralama hizmeti verdiğini biliyoruz ve bunun içinde kafanızdaki soru işareti kiralama için ehliyet bilgilerinin istenmediği hususu olabilir. Burada kiralama yapıldıktan sonra aracı teslim alımda sizden ehliyetinizin istenmesi olacaktır. Dolayısıyla ehliyetiniz yoksa kiralama da mümkün olmayacaktır. Bunun içinde trafikte seyir halinde olanlar gibi araç kiralanırken ehliyetsiz olan kişilere kesinlikle araç kiralaması söz konusu değildir. 

KolayFilo Araç Kiralama olarak İstanbul ve doğu illeri hariç Türkiye’nin birçok şehrine kiralama hizmeti sağlıyoruz. Uzun dönem araç kiralama ihtiyacınız olması halinde ekonomik fiyat seçeneğimizi kullanarak sıfır bir aracı kiralamış olmanın konforunu da yaşamı olursunuz.


Etiketler: Ehliyetsiz Araç Kiralanabilir mi