İletişim:

0850 360 55 34
[email protected]

Ankara Merkez Ofis:
BOSB 55.Cadde No:4 Malıköy / Sincan

Çarpışma Önleme Sistemi Nedir?

Günümüzde üretilen araçların çoğu güvenlikli bir şekilde üretilmektedir. Çarpışma önleme sistemi de bunlardan bir tanesidir. Yeni araç alacak kişiler tarafından Çarpışma Önleme Sistemi Nedir sorulmaktadır. Araç alacak kişiler artık sadece aracın dış görünüşüne değil güvenilirliğine de bakmaktadır. Bu bağlamda çarpışma önleme sistemleri oldukça önemlidir.    

Çarpışma Önleme Sistemi Ne İşe Yarar?  

Çarpışma önleme sistemleri genelde araçlar 30 km üzerinde hız yaptıkları zaman devreye girmektedir. Bu sistemler ayrıca önde bulunan aracı da takibe almaktadır. Sürüş mesafesi ile ilgili konularla sürücü uyarılmaktadır. Çarpışma önleme sistemi multimedya ekran üzerinden sürücüyü uyarmaktadır. Uyarma sistemleri görsel olarak ya da sesli bir şekilde olabilmektedir.

Bu sistem şoför dikkat takip sistemi ile bir arada hareket ettiği zaman oldukça güvenilir olur. Kaza riski de en aza inmiş olacaktır. Çarpışma önleme sisteminin birincil amacı aracın başka bir araca çarpmasını önlemektir. 

Çarpışma Önleme Sistemi Nasıl Çalışır?

Bu sistem araç hareket halinde iken önünde hareket eden aracı seyretmektedir. Bu şekilde takip mesafesine ciddi bir şekilde dikkat etmektedir. Güvenlik sınırlarının aşılması halinde veya tehdit oluşturabilecek bir durum ile karşılaşılması durumunda sistem sürücüyü uyarmaktadır. Çarpışma Önleme sistemi oldukça gelişmiş bir sistem olarak dikkat çekmektedir.

Bu sistemde multimedya ekranı kullanılmaktadır. Bu şekilde öndeki araç ile mesafe kontrol edilebilmektedir. Çarpışma önleme sistemi yapay zeka mantığı ile çalışır. Sürücü sesli ya da görsel bir şekilde uyarılmaktadır. Bu şekilde arkadan çarpma durumlarında kaza riski en aza indirilmektedir. Sistem kaza riskini en aza indirdiği için sürücüler güvenli bir şekilde yolculuk yapabilmektedir.

Çarpışma Önleme Sisteminin Faydaları Nelerdir?

Çarpışma önleme sistemi kısaca CAS ismi ile bilinir. Bu sistem ileri çarpışma uyarı sistemi ya da çarpışma hafifletme sistemi ismi ile de bilinir. Çarpışma önleme sistemi, kaza sırasında çarpışma şiddetini önlemek için ya da şiddeti azaltmak için araçlara eklenen bir güvenlik sistemidir. Çarpışmaların tespit edilmesi için radar, lazer ve kamera sistemleri kullanılmaktadır. GPS sistemleri ile sabit tehlikeler de kolay bir şekilde tespit edilebilmektedir

Çarpışma önleme sistemleri Avrupa'da otonom acil frenleme ismi ile de bilinir. Sistem çoğu ülkede zorunlu hale getirilmiştir ve yaygın olarak kullanılmaktadır. Üreticiye özel cihazlar üreten firmalar da bulunmakta ve sistem ile ilgili çeşitli proje çalışmaları yapılmaktadır.

Çarpışma Önleme Sistemi Avantajları Nelerdir?

Çarpışma önleme sistemlerinde araç seyir halindeyken sürücü takip mesafesine dikkat edilmektedir. Sistem bir tehdit algıladığı vakit sürücüyü uyarmaktadır. Bu şekilde sürücüye konforlu ve güvenli bir sürüş keyfi sunulur. Aynı zamanda kaza riski de en aza indirilmiş olmaktadır.

Araç kiralamayı düşünüyorsanız KolayFilo Araç Kiralamayı tercih edebilirsiniz. Oldukça güvenilirdir. Yıllık araç kiralama ve Uzun dönem araç kiralama işlemleri de yapılabilmektedir. Bireysel araç kiralama ve kurumsal araç kiralama seçenekleri de bulunmaktadır.


Etiketler: Çarpışma Önleme Sistemi Nedir?