İletişim:

0850 360 55 34
[email protected]

Ankara Merkez Ofis:
BOSB 55.Cadde No:4 Malıköy / Sincan

Araçlarda Uyarı Lambaları ve Anlamları

Yeni model araçların en büyük özelliklerinden birisi uyarı lambalarıdır.Bu lambaların görevi aracınızın herhangi bir şekilde zarar almasını önlemektir.  Ancak bizler genelde bu uyarı ışıklarının da anlamlarının ne olduklarını çok fazla bilmeyiz. Üstelik bazı araçlarda panelde Türkçeleştirme yapılmadığı için yabancı dilimizde yoksa o zaman bir panik haline gireriz. Biz de bu yazımızda size uyarı lambaları ve anlamları hakkında bilgi vermek istedik.

HEMEN MOTORA BAKIM YAPIN

Bu lamba araçta en önemli uyarı lambalarından bir tanesidir. Yandığı zaman insan da bir gizem oluşturur. Hiç paniğe kapılmanıza gerek yok bu ışık yandığında aracınız normal seyirde devam ediyorsa o zaman uygun bir zamanda servisinizden bakım için randevu alın.

KİLİTLEME ÖNLEYİCİ FREN SİSTEMİ YA DA ABS

Bu ışığın yanması demek aracınızın ABD sisteminin devre dışı kaldığını gösterir. Burada frenleriniz yine çalışacaktır ancak ABD devreye girmeyecektir. Kontrol edilmesi gerekir.

MOTOR YAĞI

Bu ışığı sürekli yanıyor olması demek yağ basıncınızın düşük olması demektir.  Burada yapılması gereken işlem aracın hemen durdurulmasıdır.  Eğer ki bu şekilde devam ederseniz aracınız ciddi anlamda motor arızası verebilecektir. Servis noktasına varıncaya kadar yetecek yağı araca ekleyerek servise devam edebilirsiniz.

HAVA YASTIĞININ HAZIR OLMA DURUMU

Bu ışık lambası yalnızca kontağı çevirdiğiniz anda yanması gerekir Eğer ki sürekli yanıp sönüyor ya da kontağı çevirdiğinizde yanmıyorsa hava yastığı sisteminizin hemen kontrol edilmesi gerekir.

DÜŞÜK MOTOR SOĞUTMA SUYU SEVİYESİ

Bu uyarı aracınıza su ekledikten sonra da yanmaya devam ediyorsa en kısa süre içerisinde aracınızı bakım yaptırmaya götürmelisiniz.

AKÜ LAMBASI (ŞARJ SİSTEMİ)

Bu lambanın sürekli yanıyor olması akünün şarj edilmediğini gösterir ve bir müddet sonra yolda kalacağınızın işaretidir.  Bu nedenle hemen bir elektrikçiye uğramanız gerekir.

"Bir uyarı lambasının ne olduğu konusunda bilginiz yoksa tanımlar için aracınızın kullanım kılavuzuna bakın. Aracınızın uyarı lambalarının tam olarak neyi anlattığını bildiğinizden emin olun."


Etiketler: Araçlarda Uyarı Lambaları ve Anlamları