İletişim:

0850 360 55 34
[email protected]

Ankara Merkez Ofis:
BOSB 55.Cadde No:4 Malıköy / Sincan

Aracınızın En İyi Performansa Ulaşması İçin Yapılması Gerekenler

Aracınızın performansını en üst seviyede tutmak, aracınıza yaptığınız bakımlar ile aynı orantılıdır. Araç performans arttırıcı bazı yöntemleri yaparak aracın motor ömrünü uzatır ve en verimli bir şekilde kullanabilirsiniz.

Araç Performansını Arttırmak İçin Ne Yapmalısınız ?

Depo Temizliği

Kullanmakta olduğunuz aracınızın deposunda biriken kirler, performansı etkilediği gibi aynı zaman da aracınıza da yan etkiler gösterebilir. Anlaşmalı servislerinizin belirlemiş olduğu zaman çerçevesi içerisinde deponuzun bakımını yaptırarak aracınız daha verimli kullanabilirsiniz.

Motor Yağı

Araç motorunun hareketli aksanı üzerinde ince bir tabaka oluşturarak sürtünmeleri ve aşınmayı azaltan motor yağı tekerleklere daha çok güç gitmesini sağlayarak aracınızın performansını üst seviyeye çıkarır. Motor kalitesi ise araç motor performans arttırma için dikkat edilmesi başlıca konulardandır.

Fren Hidroliği

Hidrolik yağ, hidrolik direksiyon sisteminde kullanılan, çoğunlukla sorunsuz sıvılardandır ve havanın sıcak olduğu bölgelerde kaynama durumu olabileceğinden fren hidroliğinin 1, 1.5 yılda bir değiştirilmesi performans açısından iyi olacaktır.

Klima Gazı

Klima gazının anlaşmalı yetkili servisler tRfından 1 yılda bir defa kontrol edilmesi ve 2 yılda bir değiştirilmesi gerekir.

Soğutma Sistemi

Soğutma sistemi aracınızdaki motorun ürettiği fazla ısıyı kontrol ederek, motorun normal sıcaklık aralığında çalışmasını sağlar ve aracınızı korur. Soğutma sisteminin pas, tortu gibi zarar verici faktörlerden uzak tutulması gerekir.

Antifiriz

Kışın suyun donmasına ve radyatöre zarar vermesine engel olmak amacıyla radyatör suyuna konulan antifirizin, aralıklar ile kontrol edilmesi ve 1 yılda bir defa değiştirilmesi gerekmektedir.

Performans Lastikleri

Ölçüleri değişen performans lastikleri, fren mesafesi, yol tutuş ve sürtünmeyi azaltma gibi özelliklerinden dolayı aracınızın performansına hem de yakıt tüketimine fayda sağlar.


Etiketler: Araç Performansı Hakkında Bilmedikleriniz