İletişim:

0850 360 55 34
[email protected]

Ankara Merkez Ofis:
BOSB 55.Cadde No:4 Malıköy / Sincan

Araç Kiralamada Trendler

Aile ve şirket ekonomisini düşünenlerin tercih ettiği yöntemlerden biri olan araç kiralama günümüzde uygun fiyatlı olmasından dolayı pek çok insan tarafından tercih ediliyor. Araç kiralamada rağbet artarken firmalar yenilikler ve alternatiflerle kullanıcılara yeni deneyimler sunarken kiralama hizmeti alanlar ise trendler doğrultusunda hareket ediyorlar. Araç kiralama hizmeti profesyonellik gerektiren bir hizmet olmasının yanı sıra kullanıcılarında beklentilerini karşılamayı gerektiren bir sektördür. Dolayısıyla firmanız bünyesinde bulunduracağınız araç çeşitliliğinden tutunda araçlarınızla ilgili hizmette sağlayacağınız çeşitlilik sizi daha tercih edilir bir marka haline getirecektir.

Bizde KolayFilo Araç Kiralama olarak bu makalemizde uzun dönem araç kiralama hizmeti alan müşterilerimizin araç kiralama konusunda tercih ettiği trendler nelerdir bunlar hakkında bilgiler aktaralım istedik.

Sezonsal Trendleri Anlama

Öncelikli olarak sezonsal trendleri anlayabilmek gerekiyor. Yani yazın tercih edilecek araçlarla kışın tercih edilecek araçlar arasında fark vardır. Bunun için öncelikli olarak mevsimi iyi değerlendirmek gerekiyor. Araç kiralama hizmetini veren firma seçeneklerini maksimum düzeyde tutmalıdır.  Bizim için iki farklı kriter vardır. Bunlardan birincisi Nisan-Ağustos ayları ikincisi ise Ekim-Aralık ayları. Dolayısıyla bu aylar trendlerin yükselişini temsil eder. 

Yaz Mevsimi Kiralamada Nirvana

Her sektörde olduğu gibi yazın araç kiralama sektöründe de farklı bir planlama yaşanıyor. İnsanlar tatil planlamalarını yaparken aynı zamanda araçlarıyla seyahat etmeyi tercih ederler. Dolayısıyla yaza giriş aylarında araç kiralama daha bir hız kazanacaktır. 

Düşüş Trendinden Önceki Son Çıkış

Ocak ve Mart ayının sonlarına doğru bir düşüş trendi yaşanır ve bu dönemde özellikle şirketler kiralamalara ağırlık verir. Şirketlerin tercih ettiği filo kiralama yöntemi sayesinde sektör hareketliliğinden yine de bir şey kaybetmemiş olacaktır. Dolayısıyla bu noktada en önemli konuların başında sektörünüze uygun kiralama vardır.

Ocak ayı ile Mart ayının sonu, düşüş trendinin zirvesi olarak nitelendirilebilir. Yükseliş dönemi olan Nisan - Ağustos aylarından sonra en çok gelir getiren dönem de Ekim - Aralık oluyor. Bu dönem, düşüşten önceki son çıkış olarak adlandırılabilir. Noel tatili, yılbaşı tatili derken hafta sonu ve tatil günleri bir kaçamak yapmak için yılın son anları oluyor. Bu nedenle bu dönemde aracınızı iyi bir şekilde açıklayarak gelir elde etmeyi sürdürebilirsiniz.

Piyasanın Altında Fiyatlar

Araç kiralama konusunda alternatiflerinizi değerlendirirken fiyatları göz önünde bulundurmak zorundasınız. Çünkü ancak bu sayede uzun dönem araç kiralamada istediğiniz neticeyi alabilirsiniz. Biz KolayFilo Araç Kiralama olarak kiraladığımız araçların tamamında ekonominizi ön planda tutar ve o mevsimin trendlerinde neler varsa bu araçları kiralanabilir seviyelerde tutarız.

Düşüş döneminde piyasanın altında vereceğiniz fiyatlar, bu dönemde de aracınızı kiraya vermenize yardımcı olacaktır. Piyasa fiyatından %10 - %15 oranında bir indirim ile aracınızı kiraya verebilir ve gelir elde etmeye bu dönemde de devam edebilirsiniz.

Geri Dönüşler - Yorumlar

Belki de en önemli kriterlerden biri, daha önceki araç kiralamalarınızda, kiracılar sizden ve aracınızda memnunsa 5 yıldız ve etkileyici bir yorum göndermesini isteyebilirsiniz. Bu, sonraki kiralamalarda sizin için iyi bir referans olacaktır.

Gelir Getiren Dönemlere Hazırlık için Durgunluğu Kullanın

Yılın ilk üç ayı (hangi) araç kiralama sektöründe en yavaş geçen dönemdir. Bu dönemde aracınızı tam anlamıyla diğer aylara hazırlayabilirsiniz. Yıllık bakım, temizlik ve diğer ihtiyaçlarınızı bu aylarda çözebilir ve yükseliş dönemine aracınızı iyi bir şekilde hazırlayabilirsiniz.


Etiketler: Araç Kiralamada Trendler