İletişim:

0850 360 55 34
[email protected]

Ankara Merkez Ofis:
BOSB 55.Cadde No:4 Malıköy / Sincan

Araç İçi Kamera Neden Gereklidir ?

Son dönemlerde araçların ön camlarına baktığınız da araç içi kameraların bir hayli fazla olduğunu görebilirsiniz.  Çünkü yakın zamanda bir kanun yürürlüğe girecek ve dünyada olduğu gibi artık ülkemizde de aracın içerisinden kaza anı görüntülenmiş olacak. Bunun yanı sıra sürücünün yapmış olduğu hatalarda kamera kaydı ile tespit edileceğinden dolayı sürücülerin daha fazla dikkat etmesi hedeflenmiş olacak.  Kamera sistemlerinin tek özelliği siz hareket halindeyken değil aynı zamanda aracınız park halindeyken de hareket eden her şeyi kaydettiğinden araç hırsızlığının da bu sayede önüne geçilmiş olacak. Hatta siz yokken aracınıza çarpıp kaçan bir kişi olduğunda doğrudan plakasını görüntüleyebilecek.

Peki, araç içi kamerası neden bu kadar önemlidir?

Araç İçi Kamera Neden Önemli?

Bunu daha önce çekilmiş olan bir çok güvenlik kamerası görüntüsünden anlayabilirsiniz. Bazen kazaların şiddeti o kadar büyük olur ki kazanın nedeni dahi tespit edilemez. İşte böyle durumlarda olayların oldu bittiye getirilmemesi için araç içi kamerası önemlidir. Bunun yanı sıra kırmızı ışık ihlalleri için mükemmel bir tespit edicidir. Çünkü siz kurallara uyduğunuz halde bazı sürücüler özellikle ışıklı ikazlara uymuyorlar bu kamera çekimi sayesinde bu durumun şikayet edilmesi halinde gerekli cezai işlemlerde tamamlanacağından sürücüler artık araçlarında daha temkinli bir şekilde hareket etmek durumundalar.

Araç içi kamera fiyatları ise makul ölçülerde yer alıyor. Burada göze çarpan şey ise kameranın çözünürlük ve özellikleridir. Her bir kameranın farklı özellikleri bulunuyor. Bu gerekse hafıza kapasitesi gerekse çözünürlük yönünden oluyor.

Kısacası gelişen teknoloji bize araç içerisinde de kameraların olmasını şart koşuyor. Araçlar donanım bakımından yükseldikçe hız ve kaza oranları da bir o kadar fazlalaşıyor dolayısıyla bunların bir kontrol halinde olması gerekli.


Etiketler: Araç İçi Kamera Neden Gereklidir