İletişim:

0850 360 55 34
[email protected]

Ankara Merkez Ofis:
BOSB 55.Cadde No:4 Malıköy / Sincan

Araba Satmanın Püf Noktaları

Arabanızı kolay yoldan satabilir ya da takas edebilirsiniz. Ancak bu iki yöntem içerisinde her zaman en pratik olan aracı takas etmektir. Bu hızlı ve de basit bir çözümdür. Eğer ki satıcı aracını size satma noktasında ısrarlıysa o zaman siz alacağınız arabadan büyük ihtimalle kar edeceksiniz. Şahıs olarak siz satmaya karar verirseniz bu işlem biraz daha uzun sürebilir ancak bu cebinize daha fazla para gireceği anlamına gelir. Aracınızı satmak için ilk önce ilan vermelisiniz. Çünkü bir aracı satmanın en kolay yolu araç için ilan vermektir.

Otomobilinizin eder değerini anlamak

Her otomobilin bir eder değeri vardır. Bu nedenle de aracınızın değerini bilmeniz ve buna göre bir fiyat istemeniz gerekiyor. Genelde satılmayan arabaların nedeni değerinin üzerinde bir rakam istenmesidir. Arabanızın durumu iyi ve kilometresi ise ortalamasının altındaysa o zaman bu aracınızın fiyatının biraz daha yükseleceği anlamına gelecektir. Eğer ki kilometreniz olmanız gerekenden daha fazlaysa o zaman aracınızı satmak biraz daha güç olabilir. Burada en iyi yol dediğimiz gibi bir takasa girmek olacaktır.

Aracınızı ikinci şahsa satarken kesinlikle dürüst olun yani eğer ki aracınızın gerçekten de iyi olduğunu gören kimse aracı alabilmek için pazarlık dahi yapmayacağını bilmelisiniz. Yeni nesil araçlar her zaman ekstra donanım ve özel versiyonlar barındırırlar böyle durumlarda aracınızın fiyatı biraz daha yüksek tutulabilmektedir.

Aracınızı her daim temiz tutmalısınız. Çünkü alıcı ilk önce aracın görsel olarak güzelliğine bakacaktır. Aracınızın içi dışı pis ise istediğiniz kadar temiz olsun yine de alıcının gözünde acaba sorusunu uyandıracaktır. Üstelik aracı temiz olan kişilerin araçlarına iyi baktıkları gibi bir kanı da vardır. Aracınızın içi ne kadar derli ve toplu görünürse bu fiyatı etkileyen durum olacaktır.


Etiketler: Araba Satmanın Püf Noktaları