İletişim:

0850 360 55 34
[email protected]

Ankara Merkez Ofis:
BOSB 55.Cadde No:4 Malıköy / Sincan

2020 Yılı Motor Ödülü Kimin

PSA Grubu, 2020 yılının motor ödülünü kimseye vermedi. PureTech tabanlı motorun benzinli özelliği, 1.2 lt hacimli ve 3 silindirli hacimsel sistemi bu konu ile ilgili tüm soruları yanıtlıyor.
PSA Grubu, 3 silindirli motorları ile dünya genelinde 210 patent alarak 110PS-130PS benzinli motorları ile 1-1.4 lt hacimleri kategorisinde “Yılın Motoru” ödülünü 4’üncü kez kazanarak “PureTech Turbo” motor kimliği ile önemli bir başarıya imza atmıştır.
PureTech benzinli motorlar; Peugeot ve Citroên markasının öncülüğünde oluşturulan PSA grubunda sıklıkla kullanılan motor tipleri olup, sıralı 4 silindir yerine 3 silindirli olarak tasarlanmıştır. Bu tip motorlar, düşük motor hacimlerinde yüksek performanslar sağlamayı amaçlayan bir tasarımı ile çevreci özelliği sayesinde yakıt tüketiminin azaldığı ve CO2 emisyonunun düşürüldüğü aynı zamanda büyük motor hacimli motordan alınan performansı sunmaktadır.

yeni-peugeot-2008

Yeni Peugeot 2008 aylık araç kiralama seçenekleri

PureTech motorları, gelişmiş motor performansı ile verimliliği ve yakıt tüketiminin azlığı ile bunun gibi pek çok avantajı beraberinde sunan bu motor grupları yeni nesil üretimini pek çok teknolojik imkanlarla yerini sağlama almıştır. Optimize edilen beslemesi (Turbo) ile eklenen tork desteği, motorun çok hızlı tepki vermesini sağlamaktadır. Bu da araçlarda daha atik ve kıvrak sürüş keyfi sunuyor. Motora sunulan benzinli partikül filtresi, partikül emisyonlarının azaltıldığından dolayı gerçek sürüş konforunu üç sene öncesinden karşılama imkanı veriyor.

Ödüllü Motor Pek Çok Ülkede Pazara Sunuluyor

Bu tip motorlar kompakt yapıda olup, küçük sınıf araçları, sedan ve SUV tiplere uyumlu bir yapıda olmasını sağladığından pek çok araçta kullanım olanağı sunmaktadır. Çin normunu karşılayan motorlar, Fransa ve Çin’de üretilmekte olup, 70’den fazla ülkede pazara sunulmaktadır. Bu motorların ilk denendiği araç tipi olan Peugeot 308 ile günden güne bilinirliğini arttırmakta ve önemli başarılara imza atmaktadır. 

yeni-peugeot-208

Peugeot 208 kiralık araç seçenekleri

Yılın Aracı Yeni Peugeot 208

Cesur tasarımı ve teknolojisi ile görünümünden dikkatleri üzerine alan bunun yanısıra motor çeşitliliği sayesinde yılın aracı seçilen Peugeot 208, yine PureTech motor kullanımı ile dikkatimizi çekiyor. 4.defa üst üste kazandığı yılın motoru ödülü ile PSA grubuna ait pek çok araçta kullanılmaya başlandı. Benzinli motorlarda rekabet gücüne tartışmasız hakim olduğu bununla beraber küresel bazda kabul görmesi de PureTech motorunu özel kılar.

puretech-teknolojisi-ile-peugeot-301

Peugeot 301 yıllık araç kiralama seçenekleri

Hangi Model Araçlarda Kullanılıyor?

PSA Grubuna ait B ve C segmentli araçlarda kullanılan ve 230 Nm tork kullanımı sunan motor tipi ilk olarak Citroên c4’de ve Peugeot 308’de kullanılmıştı. 2016 yılında tanıtıma çıkan Turbo PureTech motoru günümüzde 60’a yakın araç modellerinde kullanımdadır. Tepkime özelliğinden kaynaklı iniş-kalkışlarda minimum his etkisi sağlaması ile fark oluşturuyor.

KolayFilo araç kiralama ile sıfır kilometre ile yılın motor ödülünü alan Peugeot araçlarının çoğu modelini uzun dönem kiralayabilme şansını yakalayın.


Etiketler: 2020 Yılı Motor Ödülü