İletişim:

0850 360 55 34
[email protected]

Ankara Merkez Ofis:
BOSB 55.Cadde No:4 Malıköy / Sincan

2017 Yılı Trafik Cezaları

2017 yılı trafik cezaları maliye bakanlığının yeniden düzenlemesi sonrasında 1 ocak 2017 tarihinden itibaren yeniden güncellenmiştir. Buna göre yeni yılda trafik cezaları % 3,83 oranında zamlı tarife ile işleyecek. Kurallara uymayan sürücülere buradan açık bir uyarıda bulunmak istiyoruz. Unutmayın ki aşırı hız sizin ve sevdiklerinizin bundan sonra bir kez daha kavuşamamasındaki en büyük engeldir. Bu nedenle ulaşacağınız noktaya en yavaş hızla dahi gitmiş olsanız 1 saat kadar fark olacaktır. Bu şehirlerarası yolculuklardaki süredir şehir içinde bu sürenin 15 dakikaya kadar düştüğünü biliyoruz. Peki, mademki böyle bir daha kavuşamama ihtimali var o halde bir kereliğine ceza yesem ne olur düşüncesini de aklınızdan atmaya ne dersiniz?

2017 yılı trafik cezalarına baktığımız da en düşük cezanın 75 TL ile taşıma sınırında olduğunu söyleyebiliriz. Buna paralel olarak ise en yüksek trafik cezası miktarı 14,908 TL olarak geçici tescil belgesini basmak ve araç sahibine vermek üzere yetkilendirilen gerçek veya özel hukuk tüzel kişilerinden belirlenen usül ve esaslara aykırı hareket edenlere” uygulanacak.

Alkollü araç kullanmanın cezası da en fazla artanlar arasında buna göre 2017 yılında alkollü bir şekilde yakalanan sürücülere 876 TL para cezası uygulanacaktır. Ehliyetsiz araç kullanmanın cezası 1,763 TL trafikte hareket halinde cep telefonuyla konuşmak ise 95 TL şeklinde cezaya tabi olacaktır. Yeni ve farklı cezalar arasında ilginçlikler de yer alıyor. Biliyoruz ki biz ülke insanı olarak araçlarımızın içerisindeki atıkları yollara atmayı seviyoruz. Ancak bu duruma derinlemesine baktığınız da attığınız her şeyin arkadan gelen sürücü için hayati risk taşıdığıdır. Buna göre 2017 yılında trafiği kirletenlere de 427 TL para cezası uygulanacaktır.


Etiketler: 2017 Yılı Trafik Cezaları